IZOM ULTRAHANG VIZSGÁLATA

Debreceni szakorvosi rendelőnkben radiológus szakorvosaink ultrahang vizsgálattal ellenőrizhetik a test különböző izomcsoportjait. Az izomszövetek ultrahangvizsgálata egy fájdalom és káros hatásoktól mentes vizsgálat, mely szükség esetén többször is ismételhető. A vizsgálatokat a vázizomrendszer bármely területén szükséges lehet elvégezni, ahol a panaszok jelen vannak.

A testünk felépítésének, működésének jelentős részét képezi az izomrendszer. A testünk mozgatásához, egyes szervek működéséhez elengedhetetlenül fontos szövettípus. A szervezetben mindenhol megtalálható, ennél fogva az izmok betegségei által kiváltott tünetek sokfélék lehetnek, ultrahang vizsgálattal azonban igazolható lehet az izomeredetű eltérés. Leggyakoribb panasz az izomfájdalom, duzzanat, bevérzés, de előfordulhat részleges, vagy teljes szakadás, sőt, akár daganatos betegségek is.

Az izomszövet ultrahang vizsgálatára szükség lehet hosszantartó bizonytalan fájdalmak esetén, húzódások vagy zúzódással járó baleseteknél, sporttevékenységeknél bekövetkezett sérüléseknél, illetve hirtelen jelentkező vagy régóta fennálló csomók, duzzanatok, tapintható elváltozások esetén.

VIZSGÁLATI TÍPUSOK ÉS ÁRAK

IZOM ULTRAHANG VIZSGÁLAT

A panaszos izomszövet komplex ultrahang vizsgálata, mellyel a szöveti struktúra, a szövet integritása, esetleges sérülések, elváltozások diagnosztikája történik.

VIZSGÁLAT ELŐTT FONTOS:

A vizsgálat előtt különösebb előkészület nem szükséges.

IDŐTARTAM ÉS ÁR:
  • IDŐTARTAM: 15 PERC
  • ÁR: 20.000 FT

    Online időpontfoglalás
    Időpontfoglalás telefonon

    Kérjen időpontot telefonon vagy online!