PAJZSMIRIGY ÉS NYAKI EREK ULTRAHANG VIZSGÁLATA – CAROTIS DOPPLER

PAJZSMIRIGY ULTRAHANG VIZSGÁLATA

Debreceni ultrahang szakrendelőnkben fájdalommentes és sugárterheléssel nem járó vizsgálatot végeznek szakorvosaink, mellyel a nyakon elhelyezkedő pajzsmirigy szöveteinek feltérképezése, esetleges betegségeinek kimutatása történik.

Endokrinológiai és belgyógyászati vizsgálatok során gyakori a nyakon elhelyezkedő pajzsmirigy egyes rendellenességeinek kivizsgálása, mely során a laborvizsgálatok mellett elengedhetetlen a pajzsmirigy, mellékpajzsmirigyek, illetve a vizsgálat részeként a nyálmirigyek ultrahangos feltérképezése.

A vizsgált elváltozások lehetnek pajzsmirigy göbök, ciszták, gyulladásos folyamatok, daganatos elváltozások. Az ultrahang vizsgálat részletes képet ad a vizsgáló szakorvos számára, mellyel a szöveti szerkezet jól megítélhető, így a lelet alapján a kezelőorvost segíti a további szükséges terápiás döntések meghozatalában a komplett kivizsgálás részeként.

NYAKI EREK ULTRAHANG VIZSGÁLATA – CAROTIS DOPPLER ULTRAHANG

A nyaki erek vizsgálata a legmagasabb szintű specializációt jelentő jártasságot igényel. Rendkívül kevés szakember képes a vizsgálatokat megfelelő színvonalon elvégezni. Debreceni rendelőnkben szakorvosaink megfelelő speciális szakképzettséggel rendelkeznek ezen vizsgálatok elvégzéséhez.

A nyaki erek és lágyrészek ultrahangvizsgálata: fájdalommentes és sugárterheléssel nem járó vizsgálat, mellyel a nyakon elhelyezkedő nagyerek feltérképezése (arteria carotis), esetleges betegségeinek kimutatása történik. Az érszűkületek, érelzáródások, az erek esetleges tágulatai sajnos a nem megfelelő életmód miatt rendkívül sokakat érintenek.

Az élet előrehaladtával számos betegség vezethet a szervezetben található erek betegségeihez, melyek létfontosságúak a hosszú távú egészségmegőrzésben. A nyaki erek elváltozásai az egyszerű szédüléses panaszoktól kezdve, a súlyos következményekkel járó agyi infarktusig a betegségek széles skáláját okozhatják. Az erek szűkülete a normál, hétköznapi életben korlátozhatja az ilyen típusú betegséggel küzdőket, a nyaki erek ultrahang vizsgálatával azonban az eltérés diagnosztizálható és a kezelés elrendelhető.

VIZSGÁLATI TÍPUSOK ÉS ÁRAK

PAJZSMIRIGY ULTRAHANG VIZSGÁLAT

A pajzsmirigy komplex vizsgálata, mely során az esetlegesen fennálló eltérések, ciszták, göbök, gyulladások diagnosztizálása történik. A vizsgálathoz hozzá tartozik a nyaki lágyrészek, nyálmirigyek ultrahang vizsgálata.

VIZSGÁLAT ELŐTT FONTOS:

A vizsgálat előtt különösebb előkészület nem szükséges.

IDŐTARTAM ÉS ÁR:
  • IDŐTARTAM: 15 PERC
  • ÁR: 18.000 FT

Online időpontfoglalás
Időpontfoglalás telefonon

NYAKI EREK ULTRAHANG VIZSGÁLATA (CAROTIS DUPLEX ULTRAHANG)

A nyaki nagyerek (a. carotis- a.vertebralis rendszer) eltérései számos betegséghez vezethetnek, ezek célzott vizsgálata, szűkületeinek megítélése történik a vizsgálat során.

VIZSGÁLAT ELŐTT FONTOS:

A vizsgálat előtt különösebb előkészület nem szükséges.

IDŐTARTAM ÉS ÁR:
  • IDŐTARTAM: 15 PERC
  • ÁR: 18.000 FT

Online időpontfoglalás
Időpontfoglalás telefonon

PAJZSMIRIGY ÉS NYAKI EREK ULTRAHANG VIZSGÁLATA (CAROTIS DUPLEX ULTRAHANG)

A pajzsmirigy komplex vizsgálata, mely során az esetlegesen fennálló eltérések, ciszták, göbök, gyulladások diagnosztizálása történik. A vizsgálathoz hozzá tartozik a nyaki lágyrészek, nyálmirigyek ultrahang vizsgálata. A nyaki nagyerek (a. carotis- a.vertebralis rendszer) eltérései számos betegséghez vezethetnek, ezek célzott vizsgálata, szűkületeinek megítélése történik a vizsgálat során.

VIZSGÁLAT ELŐTT FONTOS:

A vizsgálat előtt különösebb előkészület nem szükséges.

IDŐTARTAM ÉS ÁR:
  • IDŐTARTAM: 20 PERC
  • ÁR: 30.000 FT

Online időpontfoglalás
Időpontfoglalás telefonon

EMLŐ ÉS PAJZSMIRIGY ULTRAHANG VIZSGÁLAT

Az emlő ultrahang vizsgálat során a tapintható vagy nem tapintható jó és rosszindulatú betegségeknek, eltéréseknek, mint fibróma, ciszta, tályog diagnosztizálása történik. A vizsgálathoz hozzátartozik a pajzsmirigy komplex vizsgálata, mely az esetlegesen fennálló eltérések, ciszták, göbök, gyulladások diagnosztizálására alkalmas.

VIZSGÁLAT ELŐTT FONTOS:

A vizsgálat különösebb előkészületet nem igényel a pácienstől. Fontos azonban, hogy az emlő ultrahanghoz előzményi leleteit hozza magával, ugyanis nyomon követhető az esetleges eltérés változása, mely a folyamat megítélésében segít. Amennyiben az emlőn testékszert visel, azt érdemes eltávolítani a vizsgálat előtt.

IDŐTARTAM ÉS ÁR:
  • IDŐTARTAM: 20 PERC
  • ÁR: 32.000 FT

Online időpontfoglalás
Időpontfoglalás telefonon

EMLŐ, PAJZSMIRIGY, HAS- ÉS KISMEDENCEI ULTRAHANG VIZSGÁLAT

Az emlő ultrahang vizsgálat során a tapintható vagy nem tapintható jó és rosszindulatú betegségeknek, eltéréseknek, mint fibróma, ciszta, tályog diagnosztizálása történik. A vizsgálathoz hozzátartozik a máj, epehólyag, vese, mellékvesék, hasnyálmirigy, lép és kismedence (húgyhólyag, méh, petefészek, férfiaknál a prosztata) vizsgálata, valamint a pajzsmirigy komplex vizsgálata, mely az esetlegesen fennálló eltérések, ciszták, göbök, gyulladások diagnosztizálására alkalmas.

VIZSGÁLAT ELŐTT FONTOS:

Ahhoz, hogy a vizsgálat teljes értékű legyen, 4-6 órával az utolsó étkezés után kell, hogy történjen. Szilárd étkezés nem, folyadék fogyasztás (szénsavmentes ásványvíz) javasolt, hogy telt húgyhólyaggal érkezzen. Az emlő ultrahanghoz előzményi leleteit hozza magával, ugyanis nyomon követhető az esetleges eltérés változása, mely a folyamat megítélésében segít. Amennyiben az emlőn testékszert visel, azt érdemes eltávolítani a vizsgálat előtt.

IDŐTARTAM ÉS ÁR:
  • IDŐTARTAM: 25 PERC
  • ÁR: 48.000 FT

Online időpontfoglalás
Időpontfoglalás telefonon

Kérjen időpontot telefonon vagy online!