EMLŐ ULTRAHANG VIZSGÁLAT

Az emlő ultrahang vizsgálat – emlő ultrahang – tapintható vagy nem tapintható jó és rosszindulatú betegségeknek, eltéréseknek, mint fibróma, ciszta, tályog diagnosztizálására alkalmas. Debreceni ultrahang rendelőnkben a vizsgálatot Dr. Reznek Izabella, komplex emlődiagnosztikai specialista végzi.

A vizsgálat fájdalommentes és nem jár sugárterheléssel. Bármely életkorban elvégezhető és mivel nem terheli a szervezetet akárhányszor elvégezhető. Az emlő ultrahang vizsgálat gyors és pontos diagnózist ad a páciens számára. A világban, így Magyarországon is az emlőrák a nők leggyakoribb rosszindulatú daganatos megbetegedése. Évente több mint 7300-7500 új tumor kerül diagnosztizálásra Magyarországon.

Az emlőrák több mint 2000 nő halálát okozza hazánkban évente. Legtöbbször tünet- és panaszmentesen alakul ki. Fájdalmat kezdetben nem okoz. A rendszeresen elvégzett emlő ultrahang vizsgálat 25 – 30%-al csökkentheti az emlőrák halálos áldozatainak számát. A korai diagnózis alapján a kifejlődőben lévő mellrák kivizsgálása és kezelése azonnal elkezdhető, amely jelentősen javítja a túlélési esélyeket. 30 éves életkor alatt kétévente, 30 év felett évente ajánlott emlő ultrahang vizsgálat. Amennyiben bármilyen tapintható elváltozás van az emlők állományában vagy a hónaljban a vizsgálat azonnal javasolt. Férfiaknak panasz esetén, pl.: duzzanat az emlőben, ginekomasztia, emlőn észlelt nem gyógyuló seb, emlőből észlelt vérzés esetén szintén javasolt az emlő ultrahang vizsgálat.

A vizsgálat terhesség alatt is javasolt, ugyanis az egészséges emlők szükségesek a szoptatáshoz. Az ultrahang vizsgálat nem jár sugárterheléssel sem a magzatra, sem az anyára nézve. 35 év fölött bármilyen okból végzett emlő műtét előtt (betegség miatt végzett, vagy esztétikai műtét), életkortól függetlenül, egy éven belüli emlő ultrahang vizsgálat elvégzése kötelező. A vizsgálat javasolt évente amennyiben fogamzásgátló szedése történik. Évente érdemes elvégeztetni az emlő ultrahangot, ha emlő implantátumot visel. Amennyiben emlő vagy petefészekrák fordult elő családjában szintén évente javasolt a vizsgálatot elvégeztetni.

Az emlő mellett a hónalj régiója és annak nyirokcsomói is vizsgálatra kerülnek, ugyanis az emlő betegségei itt is okozhatnak eltéréseket. A vizsgálat különösebb előkészületet nem igényel a pácienstől, azonban előzményi leleteit hozza magával, ugyanis megítélhető az esetleges eltérés változása, mely a folyamat megítélésében segít. Amennyiben az emlőn testékszert visel, azt érdemes eltávolítani a vizsgálat előtt. Az emlő ultrahang vizsgálata során a páciens a hátán fekszik, mellkasát szabaddá téve. Ezt követően a radiológus szakorvos ultrahang zselé segítségével a vizsgálófejet a bőr felületére illesztve kezdi meg az ultrahang vizsgálatot.

VIZSGÁLATI TÍPUSOK ÉS ÁRAK

EMLŐ ULTRAHANG VIZSGÁLAT

Az emlő ultrahang vizsgálat – emlő ultrahang – tapintható vagy nem tapintható jó és rosszindulatú betegségeknek, eltéréseknek, mint fibróma, ciszta, tályog diagnosztizálására alkalmas.

VIZSGÁLAT ELŐTT FONTOS:

A vizsgálat különösebb előkészületet nem igényel a pácienstől. Fontos azonban, hogy előzményi leleteit hozza magával, így ugyanis nyomon követhető az esetleges eltérés változása, mely a folyamat megítélésében segít. Amennyiben az emlőn testékszert visel, azt érdemes eltávolítani a vizsgálat előtt.

IDŐTARTAM ÉS ÁR:
  • IDŐTARTAM: 25 PERC
  • Ár: 20.000 FT

Online időpontfoglalás
Időpontfoglalás telefonon

EMLŐ ÉS PAJZSMIRIGY ULTRAHANG VIZSGÁLAT

Az emlő ultrahang vizsgálat során a tapintható vagy nem tapintható jó és rosszindulatú betegségeknek, eltéréseknek, mint fibróma, ciszta, tályog diagnosztizálása történik. A vizsgálathoz hozzátartozik a pajzsmirigy komplex vizsgálata, mely az esetlegesen fennálló eltérések, ciszták, göbök, gyulladások diagnosztizálására alkalmas.

VIZSGÁLAT ELŐTT FONTOS:

A vizsgálat különösebb előkészületet nem igényel a pácienstől. Fontos azonban, hogy az emlő ultrahanghoz előzményi leleteit hozza magával, ugyanis nyomon követhető az esetleges eltérés változása, mely a folyamat megítélésében segít. Amennyiben az emlőn testékszert visel, azt érdemes eltávolítani a vizsgálat előtt.

IDŐTARTAM ÉS ÁR:
  • IDŐTARTAM: 20 PERC
  • ÁR: 32.000 FT

Online időpontfoglalás
Időpontfoglalás telefonon

Emlő, pajzsmirigy, has- és kismedencei ultrahang vizsgálat

Az emlő ultrahang vizsgálat során a tapintható vagy nem tapintható jó és rosszindulatú betegségeknek, eltéréseknek, mint fibróma, ciszta, tályog diagnosztizálása történik. A vizsgálathoz hozzátartozik a máj, epehólyag, vese, mellékvesék, hasnyálmirigy, lép és kismedence (húgyhólyag, méh, petefészek, férfiaknál a prosztata) vizsgálata, valamint a pajzsmirigy komplex vizsgálata, mely az esetlegesen fennálló eltérések, ciszták, göbök, gyulladások diagnosztizálására alkalmas.

VIZSGÁLAT ELŐTT FONTOS:

Ahhoz, hogy a vizsgálat teljes értékű legyen, 4-6 órával az utolsó étkezés után kell, hogy történjen. Szilárd étkezés nem, folyadék fogyasztás (szénsavmentes ásványvíz) javasolt, hogy telt húgyhólyaggal érkezzen. Az emlő ultrahanghoz előzményi leleteit hozza magával, ugyanis nyomon követhető az esetleges eltérés változása, mely a folyamat megítélésében segít. Amennyiben az emlőn testékszert visel, azt érdemes eltávolítani a vizsgálat előtt.

IDŐTARTAM ÉS ÁR:
  • IDŐTARTAM: 25 PERC
  • ÁR: 48.000 FT

Online időpontfoglalás
Időpontfoglalás telefonon

Kérjen időpontot telefonon vagy online!